Brandweermensen lopen voor het goede doel

04 augustus 2022

Brandweermensen Bas Scharloo en Leon van Deijssel van Brandweer Flevoland organiseren op 11 september 2022 ter nagedachtenis aan 9/11 de Firefighter Stair Climb. Doel van de trappenloop is om geld bijeen te brengen voor de stichting Bevrijd van PTSS.

Brandweermensen gaan op zondag 11 september de sportieve uitdaging aan. In brandweerpak en met het gebruik van ademlucht bedwingen zij de 30 verdiepingen en 600 treden van de WTC-toren in Almere. Medewerkers van Defensie, politie en ambulance mogen ook in hun werktenue meedoen. Deelnemers betalen 25 euro aan inschrijfkosten, waarvan een groot deel ten goede komt aan de stichting Bevrijd van PTSS. Maar om de stichting te helpen hebben we ook jouw hulp nodig! Graag willen we met de Firefighter Stair Climb namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting Bevrijd van PTSS.

Stichting Bevrijd van PTSS

Tijdens inzetten hebben hulpverleners regelmatig met ingrijpende gebeurtenissen te maken. Gebeurtenissen die soms grote gevolgen hebben en die ervoor zorgen dat leven verandert in ‘overleven’. Stichting Bevrijd van PTSS richt zich op het in contact brengen van uniformdragers met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in het helpen van veteranen en (oud-)geüniformeerden met een mentaal en/of fysiek trauma.

Meld je aan!

Lijkt het je wat om deel te nemen aan de Firefighter Stair Climb? Meld je dan nu aan.

Meer informatie?

Heb je vragen over het evenement? Neem dan contact op met Bas Scharloo van de brandweer in Almere.


Dit artikel komt uit het zomernummer van de Brandweerkrant van Nederland

Bezoek de pagina Blader door de krant op Issuu

Brandweerkrant van Nederland, nr. 42

Zomer 2022
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box