Inschrijving Firefighter Stair Climb 2023 geopend

10 maart 2023

Met zo’n 350 deelnemers, een fantastische sfeer en een indrukwekkende herdenking van gevallen hulpverleners was op 11 september 2022 de eerste editie van de Firefighter Stair Climb een groot succes. Daarom wordt op zondag 10 september de tweede editie van de Firefighter Stair Climb gehouden. De trappenloop in het WTC in Almere wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in New York in 2001, waar veel onschuldige mensen én veel moedige hulpverleners om het leven kwamen. Het doel van de trappenloop dit jaar is geld bijeen te brengen voor de stichting Brandweer zonder Grenzen.

Recept

Het recept van de WTC trappenloop is bekend. Brandweermensen gaan op zondag 10 september de sportieve uitdaging aan om de 30 verdiepingen en 600 treden in brandweerpak en met het gebruik van ademlucht te bedwingen. Medewerkers van politie, ambulance en Defensie mogen ook in hun werktenue meedoen. Dit jaar is er naast de reguliere traploop ook een wedstrijdloop in twee leeftijdscategorieën.

Verschillende traplopen

Dit jaar biedt de Firefighter Stair Climb meerdere looponderdelen aan:

  • WTC Stair Climb wedstrijdloop brandweer:
    Verplicht in complete operationele uitrukkleding (inclusief goed gekeurde ademluchthelm met nekflap), uitruklaarzen en met aangesloten adembescherming van start tot finish. In twee leeftijdscategorieën (tot 40 jaar, boven de 40 jaar).
  • WTC Stair Climb recreatieve loop:
    Recreatieve traploop voor brandweermensen. Aan deze loop mogen ook medewerkers van externe diensten (politie, Defensie, ambulancedienst) deelnemen. De deelnemers van externe diensten dragen tijdens de wedstrijd het standaard uniform/werkkleding van hun betreffende dienst.

Herdenking

Tijdens de Firefighter Stair Climb staan we op gepaste wijze stil bij de gebeurtenissen van 9/11, maar ook bij brandweerlieden die -nationaal en internationaal- zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun beroep. Ook wordt er een cheque overhandigd aan de stichting Brandweer zonder Grenzen. We hopen dat we de stichting met een mooi bedrag kunnen steunen. Help je mee?

Aanmelden

Wil je meer weten over deze trappenloop of meedoen? Ga dan naar de website van de Firefighter Stair Climb Almere.

Zie ook

Firefighter Stair Climb smaakt naar meer

29 november 2022
Lees meer over Firefighter Stair Climb smaakt naar meer

Brandweer zonder Grenzen

Stichting Brandweer zonder Grenzen ondersteunt de lokale brandweer in landen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

Bekijk de website
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box