Specialisme Logistiek en Ondersteuning

Op tijd de juiste mensen en middelen op de goede plaats

Een heidebrand legt een gebied van meer dan 200 hectare in de as. Door de droogte breidt de brand zich razendsnel uit. De brandweer is met veel materieel ter plaatse. Het blijkt dat niet alle ingezette voertuigen geschikt zijn voor een inzet op de hei. Andere regio’s en Defensie schieten te hulp. De manschappen van het eerste peloton zijn al een flink aantal uren aan het blussen. Het is tijd voor aflossing en eten en drinken.

Het is van groot belang om materieel snel op de plek krijgen en manschappen te bevoorraden en af te lossen. Dat vraagt om logistieke samenwerking. Daarom ontwikkelen we het Specialisme Logistiek & Ondersteuning als is onderdeel van Grootschalig en Specialistisch Brandweeroptreden.

Samen efficiënt

Naar aanleiding van grootschalige en bijzondere complexe incidenten is duidelijk geworden dat we – om effectiever en efficiënter op te treden – op landelijk niveau moeten samenwerken. Beter één keer op landelijk niveau organiseren dan in 25 regio’s afzonderlijk. Op deze manier weten we wat we aan materieel en middelen in huis hebben en kunnen dit ook beter beheren, onderhouden en inzetten. Door dit landelijk te organiseren zorgen we dat de juiste kennis en middelen op tijd op de juiste plaats zijn.

Logistiek & ondersteuning

Het doelmatig faciliteren van onze incidentenbestrijding door het leveren van de adequate mensen, middelen en hoeveelheid, op de juiste plaats op het juiste moment. Niet alleen bij grootschalige en specialistische incidenten, ook aan de voorzijde moeten we ons buigen over actuele landelijk logistieke vraagstukken. We moeten ons niet meer laten verrassen, maar onze systemen en kennis maximaal benutten. Van improviseren naar organiseren én professionaliseren.

Karsten Sebastian, Landelijk Coördinator Logistiek

Vier speerpunten

Logistiek en ondersteuning Project Databank

Lees meer over Logistiek en ondersteuning Project Databank

Logistiek en ondersteuning Project Peletonscommandant Logistiek

Lees meer over Logistiek en ondersteuning Project Peletonscommandant Logistiek

Logistiek en ondersteuning Project Landelijke Logistieke Organisatie

Lees meer over Logistiek en ondersteuning Project Landelijke Logistieke Organisatie

Meer weten?

Dit is een afbeelding van Secretariaat programma Grootschalig Brandweeroptreden en Specialistisch optreden Dit is een afbeelding van Secretariaat programma Grootschalig Brandweeroptreden en Specialistisch optreden
Secretariaat programma Grootschalig Brandweeroptreden en Specialistisch optreden
secretariaatGBO-SO@brandweernederland.nl

Van Strategische reis tot uitvoeringsagenda

Lees meer over Van Strategische reis tot uitvoeringsagenda

Grootschalig Brandweer optreden en Specialistisch optreden (GBO-SO)

Lees meer over Grootschalig Brandweer optreden en Specialistisch optreden (GBO-SO)
Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box